" setitis tinta bisa bercerita seribu hikayat menggegar dunia"

Alasan dunia ini diciptakan adalah untuk mengungkapkan
apa yang harus diketahui.

Dia menciptakan apa yang diketahuiNya
tanpa kelahiran dan rasa sakit,
engkau tidak dapat bermalas-malas barang sekejap
sampai hakikat dirimu diketemukan pada saatnya. ~JALALUDIN AR RUMI~

Sekadar bayangan

Segala puji bagi Allah


hari ini hendak sembang topik ringan 
(macamlah sebelum ni berat)

Melihat hasil lukisan di devianart,
saya lihat mereka punya hasil seni sangat cantik
namun bila dilihat disebalik tabir, 
rupanya menggunakan alat dan software
memanglah cantik.

mereka gunakan tablet!
saya syak lukisan di bawah ini pun guna tablet juga.



begitu juga dengan yang ini.ini memang diakui menggunakan tablet Bukan spekulasi


jadi?
tiba-tiba entah apa yang mencucuk jiwa
 saya bercita-cita
dan membayangkan untuk memiliki ia juga!

barang tak mampu-milik



maaf,merepek sikit tapi sekadar nak beritahu
zaman sekarang nak lakukan apa pun ada yang meudahkan cara dan kerja
cuma mahu atau tak mahu
mampu atau tidak mampu, erk?

4 Responses so far.

  1. az-Zahra says:

    yup2...huhu... akak pon teingin memilikinya...
    bercita2 nak memiliki gadjet2 yg berguna..huhu

  2. siswi says:

    oh ini ke nama dia tablet?nama x canggeh tol le.hehe.

  3. zAr says:

    kita serupa~az zahra. boleh jadi booster ni.
    adeq: namanya memang tak canggih tapi ia sanggggaat best, kalau tahu guna, ini nama general adalah nama sebenarnya..ikut IC mereka masing2.. :)

  4. Insyaallah, bed dimana ada kemahuan disitu ada jalan,,n,n
    nanti bila dah dapat gadjet camni,,lukiskan gambar special untuk aku.
    sehari simpan seposen erk,,n,n

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...